Ångest!!!!!

....nu kommer ångesten krypandes. Jag vill verkligen inte vara ifrån C hela dagarna och lämna honom på dagis.
Jag vill ju vara tillsammans med honom hela tiden och alltid!!!

Finns det en mening med allt???

Varför är det så att erbjudande som verkar ganska perfekta kommer på fel tidpunkt??
Kan det vara så att det inte är meningen, att det inte är så perfekt som man kan tänkas tro.
Så måste det vara!

Inskolningens sista dag!

Idag var det sista dagen på inskolningen, när jag lämnade grät C. Förskolläraren som tog C gjorde ett försök att vinka i fönstret men det gjorde inte saken bättre för jag såg hur han grät och ropade mamma. När jag kom och hämtade så såg C mig i fönstret och och jag var nog inte snabb nog in för han var ledsen och ropade efter mig, kom direkt upp i famnen. Det hade dock gått bättre idag fick jag höra, han hade inte varit mycket ledsen under dagen bara när det kom någon och gick dörren för då trodde han att det var jag som kom och blev väl besviken när det inte var det såklart.
Känns bra att det går framåt, det blir bara bättre och bättre.
Nu ska vi vara hemma och vila upp oss för på måndag börjar ju allt på riktigt...hur ska man orka och hinna..det känns omöjligt nu men kommer väl gå på rutin om ett tag.

När C var på förskolan idag så städade jag hela lägenheten och bäddade rent, känns skönt att ha det gjort. Nu kan vi bara ägna oss åt varandra och göra saker vi tycker om i helgen...med gott samvete.

Mitt halsband jag beställde har ännu inte kommit, hade sett fram emot att få en lite present så här inför helgen. Hoppas det bara blivit försenat med posten så jag får det på måndag.

På bättringsvägen...

...det verkar som om C är på väg att bli kurant igen för i dag sov sov han bara en timma, de senaste dagarna har det varit minst 2 timmar.
Jag behövde inte väcka honom, nu ska vi ha "fruktstund" :)

Inskolningens nästsista dag, dag nio!

I dag var vi på plats 8.30....de andra föräldrarna gick in och det gjorde vi också...så här i efterhand kanske vi skulle ha väntat utanför för när vi kom in så åt de fortfarande frukost. Tänk att det som man tycker är så självklart när man jobbar bara försvinner när man är där som mamma, usch jag ska bättra mig, förlåt!
När frukosten var avdukad iallafall och de andra mammorna och papporna som redan var inne hade lämnat sina barn så gjorde jag det också. Till en början vill inte riktigt lyssna på att jag sa hejdå för han lekte men jag kände att jag verkligen vill säga hejdå på riktigt för det känndes inte riktigt okej och smita iväg igår. När han fattade att jag skulle gå så klamrade han sig fast och var ledsen men jag lämande över honom till fröken Y och när jag stod i tamburen och tog på mig så hörde jag att han slutat gråta. Det känns skönt att veta att det går relativt fort över även om det aldrig är roligt att lämna över sitt barn gråtande till någon annan.

Väl hemma var det svårt att slappna av tycker jag och det dröjde inte så länge tills jag saknade honom och längtade tills jag fick åka och hämta honom igen.
Passade på att stryka, bäda, plocka undan tvätt, slänga tidningar och prata med pappa fastighetsskötaren som var här och fixade med vår spis. Jag avslutade med att panta burkar innan jag åkte till förskolan.

När jag kom satt han i A-C knä och tittade på när några andra barn lekte tåg. Det hade gått "bra" men han hade kommit på att han saknade mig emellanåt....lilla hjärtat!
Skulle så gärna vilja se hur det faktiskt har varit...har han varit ledsen hela tiden...har han lekt med de andra barnen eller bara gått någon fröken i hasorna.
När jag skulle hämta papper för att snyta hans näsa trodde han att jag skulle lämna honom igen och började gråta...stackarn, helt slut var han och nu har han sovit en timma.
Ska nog gå och väcka honom så han somnar i tid till den allra sista inskolningsdagen, undra om han vänder och springer åt andra hållet när han fattar att vi ska til förskolan och att mamma kommer lämna honom där???

I morgon när han är där så ska jag ialla fall se till att städa hela lägenheten så jag bara kan mysa med min goding på får sista mammalediga dag tillsammans..snyft!

....det märks väl inte att jag börjar få ångest...inte så mycket över att jobba men över att jag inte ska få vara med C och veta allt om hur hans dagar är.....

Jag vill bli hundägare

...och varför inte en lite tävling till. Är man inte med kan man inte vinna!


Bild lånad av : http://skaparstigen.blogspot.com/

Elefanttävling!

Jag är med och tävlar om en sån här söt elefant, hoppas jag har lite tur!

[IMG_5105.jpg]
Bild från http://soligaklader.blogspot.com/

Dag 8 på inskolningen

Idag kom till förskolan efter deras frukost 8.30, C gick raka vägen in och började leka med sakerna. Jag satt i soffan och försökte hålla mig passiv. Efter en kvart lämnade ett annat föräldrapar sin lilla flicka och då frågade M om jag var redo att prova på att gå iväg och det gjorde jag. Jag satte mig i personalrummet, smet iväg utan att säga något. När M kom och fikade går det bra sa hon, C hade blivit lite konfunderad och letat efter mig när han upptäckte att jag inte satt kvar i soffan längre. Han hade inte riktigt lekt på samma sätt som han gjort när han visste att jag var där, han höll liksom utkik.

När jag hämtade honom drygt 2 timmar senare så var de ute på gården, det hade gått jättebra. Inte ett ljud när de klädde på sig och ute hade han sysselsatt sig, det märktes att han tyckte om att vara ute sa M.
Han kom och gav mig en kram när han såg mig och det kändes så skönt att allt hade gått bra.

Även om jag hela tiden tror att det inte är några problem att lämna honom på förskolan så finns det nog lite oro över hur det ska gå ändå eftersom jag känner mig lättad när det gått bra.

I morgon ska vi göra ett riktigt avslut när jag går iväg, jag ska säga Hejdå. Det kommer nog bli bättre för C för då vet han att jag har gått även om jag vet att han kommer bli lessen så vet jag ju att det går fort över.

C själv på dagis

Nu sitter jag i personalrummet medan C leker själv nere på avdelningen. Det känns som om han är piggare idag men ändå lite grinig och hängig, hoppas att han har det bra :)
Tur att det finns en dator för jag glömde ta med mig en bok eller tidning.

Inskolningens 7:e dag

I dag var på förskolan mellan 10.30-12.15, en dum tid att gå dit tycker jag. Knappt 2 timmar, C somnade i vagnen när vi gick dit och det var nog tur det att han fick lite powernap för han var allt bra hängig lilla killen. Några var ute och några var inne när vi kom, vi gick raka vägen ut. Med tanken på alla rinnande näsor och hostande små barn så känns det som om man blir utsatt för minst smitta utomhus. C och jag är ju förkylda båda två, C´s näsa rinner och han är stundtals jättehängig men lite frisk luft gör nog bara gott. Vi skulle äta lunch idag, makaroner och köttbullar. C åt inte speciellt mycket makaroner och det kan jag förstå, överkokta ihop klibbade idealmakroner är ingen höjdare. När han tyckte sig vara nöjd så ville han inte sitta kvar vid bordet, jättetrött var han så klart. Vi tackade för oss och gick hem och sov istället Jag gick alltså inte i från idag heller, det känns som om det går för långsamt fram med inskolningen det är bara 3 dagar kvar och sen ska han helt plötsligen vara själv hela dagarna.
Det kommer att gå bra ,men lite orolig i mammahjärtat är jag allt.

Det får bli ett par chinos i vår!

Jag tar ganska lång tid på mig att få upp ögonen eller vänja ögonen vid det som kallas trender men nu tror jag nog att det är dags för mig att investera i ett par beiga chinos. När första riktiga lönen kommer efter föräldraledigheten ska jag slå till.
Nästa lön efter det ska jag betala igen skulder, se över min ekonomi, och börja spara till framtida husköp och underbara resor tillsammans med min familj :)


Bild lånad från Nelly.com

Snorigt värre & inskolningens 6:e dag

Idag var det till att bege sig iväg och vara på plats på förskolan för frukost 7.45....vi lyckades nästan. Ialla fall var vi på plats till kl 8.00 när frukosten serverades. Förutom att C skvätte mjölk 2-3 ggr på den "fröken" som satt brevid honom så tycker jag att frukosten gick bra. Han pillade isig några skedar naturell youghurt, en lite macka och mjölk.
Varenda unge på förskolan snorade, snörvlade och hostade och så gjorde även min lilla goding. Han har ingen feber men det känns som om han är hängig precis som om han skulle haft feber. Nu ligger han och sover och har gjort ett bra tag, ska nog gå in och krypa ner brevid och bara kramas lite.

Fick mejl idag om att mitt halsband är klart, längtar tills jag får det i mina händer :)

Fantastiska halsband!

Måste puffa lite för dessa fina halsband som jag har bloggat om tidigare, då funderade jag på att beställa men nu är det gjort. Tjejen som gör dem verkar jätte trevlig och det är fantastiskt att hon gör så fina halsband till ett så bra pris.
Jag säger bara: Skynda fynda!

 

Bild lånad av: http://lindam.blogg.se/

Fjällräven Minikånken till vår dagiskille!

Denna fina väska ha H köpt till C nu när han börjar på förskolan. Ännu har han bara provat den här hemma och han är så söt men sin lilla ryggsäck, vi visst inte riktigt vilken färg vi skulle välja men svart känns rätt ur smuts synpunkt dessutom så passa ju svart till vilken outfit som helst. Det verkar som om gulan säljer dom för 197 kr och det är ju ett fynd!

Bild lånad från http://www.gulanstore.se/

Inskolning dag 5

I går fredag skulle vi till förskolan och äta melllanmål, eftersom det var på eftermiddagen så kunde även H följa med, mysigt.
Tänkte först att killarna kunde åka i väg själva men sen är jag så himmla nyfiken och vill ju vara med och se hur C tacklar alla nya situationer på dagis så jag följde med.
När vi kom så sov alla barn, C kunde härja som han ville och gick direkt in i dockvrån eller familjevrån ska det visst vara när man jobbar med genus :)
Det kom ett inskolningsbarn till och skulle vara med på mellanmålet och sedan ramlade det in lite barn som vaknat från vilan men eftersom det var fredag så åkte många hem tidigt och till mellanmål var bara 6 barn kvar.
Till en början gick det bra. C satt och åt sin smörgås och drack flera glas mjölk men när han kände sig mätt så ville han naturligtvis inte sitta där och bara sitta. Efter lite trixande och fixande som inte gav något resultat fick han gå ner på golvet. Jag är inte det minsta orolig att han kommer fixa att sitta still och äta när vi inte är med, det är ju skillnad och då kommer han göra som alla andra det är jag helt säker på.
Efter mellanmålet var det dags för oss att åka hem eller vi åkte direkt och lekte en stund med en annan dagiskompis och jag fick mig en kopp kaffe, mysigt!
På måndag ska vi vara på plats 7.45 och vara med och äta frukost. Då är det största orosmomentet att komma i tid, det är ju inte så ofta vi har haft tider att passa när vi varit hemma, iallfall inte så tidigt....

Dag 4 på inskolningen!

Idag var på på förskolan mellan 9-11. Vi var med på samlingen och det gick bra precis som de andra dagarna. C gjorde rörelser till sångerna och satt still hela tiden, när frukten kom fram åt han flera bananbitar och en päronbit. Efter samlingen gick vi ut för första gången. Väl ute blev C arg för att det inte gick att gräva i sanden som var frusen, vill ta av sig vantarna och trodde att det skulle gå bättre då....sötnos. Han verkade trivas, cyklade, gungade, och lekte i lekstugan. Jag smet iväg och tog en kopp kaffe, var lite orolig med tanke på att han blev ledsen igår. Jag hade förberett mig på att mötas av en rödgråten kille när jag kom tillbaka men inte då.
Han lekte och tog ingen större notis av att se mig där igen, kanske hade han inte ens insett att jag varit borta :)
I morgon ska vi dit på eftermiddagen och äta mellanmål, får se om han har någon ro att sitt still och äta.

3:dje dagen på dagis

Idag var vi 2 timmar på dagis och C gick runt och lekte som inget idag igen. Eftersom det gick så bra så passade jag på att smita med och kolla på lokalerna på övervåningen men när jag kom ner efter kanske 10 min möttes jag av en rödgråten kille som satte sig som ett plåster på mamma. Så här i efterhand tänker jag att det inte var så schysst att smita iväg utan att säga något. Lilla älsklingen.
Det kanske är som jag tror att det går jättebra när han vet att jag sitter där men att han kommer bli lessen när han lämnas, det är tur han inte är långsint.
Han var dessutom trött när jag gick iväg och det gjorde ju inte att det blev lättare så klart. Men hoppas att det dröjer tills vi blir sjuka ialla fall, en inskolningskompis var hemma och hade feber idag.

2:a dagen på dagis.

Idag var det dax för dagis igen. Morgonen gick bra idag också, C behövdes tom väckas. Typiskt att han inte tar sovmorgon när vi kan vara hemma och jag också kan sova vidare.
När vi kom till dagis sprang han in, väl där leker han med alla saker och verkar super nöjd. Idag var vi med på en samling och C satt still på mattan hela tiden.
När vi skulle gå hem fick två fröknar puss, kanske har han fått favoriter redan....samma som mamma...visar det sig :)
I dag var tiden utökad till 1,5 tim och i morgon ska vi vara där i 2 timmar. Undrar när man ska börja gå ifrån???

1:a dagen på dagis!

Idag var första dagen på inskolning. Vi var där under en timma mellan 9-10, det var många barn och ännu fler vuxna. Stackars det barn som redan går på avdelningen. C verkade i alla fall trivas utmärkt han gick runt och lekte med de olika sakerna som fanns i rummen.
Det är ett provisoriskt dagis eftersom det egentliga ska renoveras, jätte mysigt gammalt trähus som verkligen är som gjort för att ha dags i. Det enda som jag känner mig lite tveksam till är att det är ganska litet, bara två rum för 28 barn det känns lite trist.
Det är många kompisar som C känner igen från babysim och öppna förskolan det känns tryggt.
Idag var både H och jag med, det kändes också tryggt. I morgon utökar vi till 1,5 timma.

Jag tror det går bra....

Idag var vi förbi jobbet C och jag. Jag skulle hämta tofflor jag glömde igår, hämta ut nycklar och tala om att jag inte kan jobba nästa vecka när det är inskolning, jag känner att det är vikitigt att det blir bra med inskolningen, jobba hinner jag göra sedan ändå så att det räcker och blir över.
Jag tror inte att inskolningen kommer att bli några problem för C pratar med vuxna och leker med barn som om han inte gjort annat när vi är på skolan eller öppna förskolan. Han charmar och pussar alla som vill, världens underbaraste är han!
Nu lagas det grynkorv, potatis och lingon till min andra älskling som snart kommer hem på lunch, han är underbar han också.

Hur ska det gå???

Idag har jag jobbat för andra dagen sedan jag gick på mammaledigt i juni 07. Den första dagen var i fredags men då var det planeringsdag, alltså inga barn. Den andra dagen var idag och då var det 4,5 timma i barngrupp, konstant. Tänkte att det skulle vara en bra inskolning och hoppa in när de är kort så jag får chans att träffa och lära känna barnen lite grann innan det börjar på riktigt
Det var nog inte dumt alls för jag möttes av en grupp härliga ungar men ack så krävande...lite att bita i.
Mest av allt känner jag av ljudnivån och då var vi ute mesta tiden, hur ska det bli när vi är inne en regning dag???
Funderar allvarligt på att köra med proppar.

Jag tror jag ska beställa ett halsband!



Bild lånad av:
http://lindam.blogg.se
Detta halsband hittade jag hos en tjej som tydligen tillverkar och säljer dessa fina halsband, jag blev sugen på att beställa ett med namnbrickor med namn på mina killar.

Hussugen!

Det vore så himla mysigt att ha ett hus som är bara vårt, ett fräscht badrum, ett stort kök som inbjuder till umgänge och framförallt en trädgård så man kan gå ut och fortfarande vara hemma.
Nu finns det ett hus som jag skulle kunna tänka mig och det var ett tag sedan det gjorde så nu kan jag börja läsa inredningsbloggar igen och svepas med för ett tag tills H tar ner mig på jorden igen :)


Bilden är lånad från: http://www.hus-hem.nu/pu19.html

2 månader och 3 veckor senare....

Kanske är det så att det där med att blogga inte riktigt är min grej...eller så kanske det blir det om jag bara försöker lite mer....vi får väl se.
I vilket fall så hoppas jag innerligt att 2009 kommer med bättre besked än vad 2008 gjorde!
Det känns lite som att livet står i pausläge.
Det är mycket som hänger i luften som avgör hur framtida livet kommer att arta sig.

Nästa vecka börjar inskolning på dagis, det ska bli spännande och se hur det går. Kommer C att trivas, kommer vi att trivas med dagis och kommer dagis trivas med oss???

Hur blir det när man jobbar och man egetligen vill vara med sin lilla familj mycket hellre än på jobbet, glömmer man det och kan koncentrera sig på jobbet eller är det så att tankarna kommer att finnas någon annanstans medan man utför sitt jobb. Kommer jag klara av att utföra mitt jobb över huvudtaget?!

Nu när det är sista veckorna innan jobbet drar igång så blir jag hela tiden påmind om saker jag tänkt att jag skulle gjort under min mammaledighet, vilket ju är ganska konstigt att jag ens tänkte saker som jag skulle gjort eftersom jag inte hade en susning vad som väntade mig men nu gjorde jag det ialla fall.
Fast egentligen så är det väl inte så himla mycket som jag inte gjort utan att jag inte har gjort så mycket av det som jag tänkte att göra....sy, röja, baka, shoppa....men det sistnämda och kanske två saker till hänger ju ihop med att jag inte haft så himla mycket pengar under mammaledigheten.

Pengar är väl det enda som har fattats mig under min föräldrarledighet annars har jag haft det så härligt jag bara kunnat drömma om. Att få vara tillsammans med C hela dagarna och att kunnat träffa Pappa H så mkt som vi kunnat har varit helt fantstiskt, jag är så tacksam och lycklig för tiden med de underbaraste killarna i mitt liv. Kram

RSS 2.0